Mancarea organica - Idei – O mica afacere a gospodariilor de subzistenta



Idei – O mica afacere a gospodariilor de subzistenta

Partea 1
1     
     Mancarea organica
  • ·        Ce poti valorifica
  • ·        Metode de prelucrare si prezentare
  • ·        Metode  de promovare si vanzare

Generalitati
Mancarea organica a devenit din ce in ce mai populara odata cu educarea consumatorilor si informarea lor cu privire la o viata cat mai sanatoasa. Prin urmare, si afacerile in acest domeniu au inflorit. Ceea ce la inceput parea doar un trend a devenit in prezent un curent proeminent care pare sa se extinda de la o zi la alta. Nu este obligatoriu, dar daca detii deja cateva informatii legate de mancarea bio si despre un regim alimentar sanatos, esti candidatul ideal pentru o astfel de afacere.
Poti opta pentru un magazin online sau poti crea un magazin real, caz in care va trebui sa iti alegi din timp noua locatie. Aceasta ar trebui sa fie intr-o zona circulata, mai ales ca acest lucru implica de obicei o reducere a eforturilor de promovare. Informeaza-te cu privire la chirie atunci cand gasesti spatiul pentru a-ti putea crea un buget.

Stii deja ca nu trebuie sa-ti lipseasca planul de afaceri. Include aici toate cheltuielile posibile: chirie, electricitate, telefon, Internet, produsele organice si costurile de promovare. Fa o lista cat mai detaliata. Adauga cateva paragrafe care sa demonstreze unui posibil creditor in ce mod vei putea realiza profit. O sa ai un partener de afaceri? O sa cumperi produsele de la furnizori sau le vei produce chiar tu? Cum iti vei gestiona bugetul?

Obtine un certificat in cazul in care vrei sa produci singur aceste produse organice (dulceturi, produse de patiserie, paste etc.). Nu ai nevoie de acest certificat daca produsele tale sunt cumparate de la furnizori care detin deja acest certificat pentru produsele bio.

Poti incheia o intelegere si cu un producator local care vinde produse traditionale. Le poti vinde in magazinul tau la un pret mai mare si poti obtine profit imediat. Daca iei produsele de la furnizori locali, vei elimina taxele de transport in cazul comenzilor la distanta.

Asigura-te ca ai obtinut toate autorizatiile si ca magazinul tau poate incepe sa functioneze. Promoveaza-ti magazinul si asigura-i o deschidere oficiala. Asta ii va face deja pe oameni sa auda de noul magazin, iar zvonurile te vor promova cel mai rapid.

Deja in acest moment o astfel de afacere prezinta toate avantajele. In plus, prin comparatie cu alte afaceri, in acest caz ai garantia ca vei vinde niste produse care sunt in permanenta din ce in ce mai cautate.