Mancarea organica - partea 3
Metode de
prelucrare si prezentare a produselor din gospodarie
Recomandari generale
Produsele
care pot fi valorificate din ferma sau gospodaria proprie trebuie pregatite sau
prelucrate pentru a putea fi valorificate superior. In functie de modul in care
dorim sa facem prezentarea produselor, trebuie sa acordam atentie prezentarii
adecvate pentru atragerea cumparatorului.
De exemplu:
1.
Legumele si fructele , daca sunt prezentate spre vanzare in stare
proaspata trebuie sa arate abia culese din gradina, spalate sau doar stropite
cu apa proaspata, aranjate esthetic si sortate pe calitati.
2.
Ouale trebuie sa fie curate, sortate pe calitati
(oua de incubat sau de consum), in recipient specific. Puii de o zi se vor
prezenta in stare perfecta, protejati ,
in asa fel ca sa-si arate vitalitatea si frumusetea. Se recomanda sa se puna la
dispozitie doritorilor si o cantitate de hrana deja pregatita pentru puisori.
3.
Pasarile de curte si ornamentale, iepurii de
casa sau ornamentali se vor prezenta la vanzare in custi adecvate conform
prevederilor legale.
4.
Pasarile taiate si curatate pot constitui o mica
afacere locala , clientii fiind prietenii sau cunostintele care nu detin pasari
de curte sau care nu au timp sa pregateasca o pasare traditional , dezvoltarea
ei ulterioara depinzand de calitatea pasarilor detinute si de determinarea
crescatorului.
5.
Produsele semipreparate sau conservele de legume
pot de asemenea sa devina o mica afacere de familie, respectandu-se legile in
vigoare este relative simplu sa produci conserve de iarna , muraturi , etc in stil traditional sis a le pui in
vanzare printr-un magazine online, la piata locala sau ca si pasarile taiate ,
la cunostinte.
6.
Daca detineti o crescatorie de prepelite, aceasta
poate constitui o alta afacere de familie, produsele , ouale si carnea fiind
foarte cautate de cunoscatori.
Fiecare gospodar, cu putina imaginatie, poate face din
vanzarea produselor fermei sau gospodariei sale
un success si , de ce nu , o afacere in sine.