Mancarea organica - Metode de prelucrare si prezentare

Mancarea organica - Metode de prelucrare si prezentare

Mancarea organica - partea 3

 
Metode de prelucrare si prezentare a produselor din gospodarie





Recomandari generale

                Produsele care pot fi valorificate din ferma sau gospodaria proprie trebuie pregatite sau prelucrate pentru a putea fi valorificate superior. In functie de modul in care dorim sa facem prezentarea produselor, trebuie sa acordam atentie prezentarii adecvate  pentru atragerea cumparatorului. 

De exemplu:

1.       Legumele si fructele  , daca sunt prezentate spre vanzare in stare proaspata trebuie sa arate abia culese din gradina, spalate sau doar stropite cu apa proaspata, aranjate esthetic si sortate pe calitati.

2.       Ouale trebuie sa fie curate, sortate pe calitati (oua de incubat sau de consum), in recipient specific. Puii de o zi se vor prezenta in stare perfecta, protejati  , in asa fel ca sa-si arate vitalitatea si frumusetea. Se recomanda sa se puna la dispozitie doritorilor si o cantitate de hrana deja pregatita pentru puisori.

3.       Pasarile de curte si ornamentale, iepurii de casa sau ornamentali se vor prezenta la vanzare in custi adecvate conform prevederilor legale.

4.       Pasarile taiate si curatate pot constitui o mica afacere locala , clientii fiind prietenii sau cunostintele care nu detin pasari de curte sau care nu au timp sa pregateasca o pasare traditional , dezvoltarea ei ulterioara depinzand de calitatea pasarilor detinute si de determinarea crescatorului.



5.       Produsele semipreparate sau conservele de legume pot de asemenea sa devina o mica afacere de familie, respectandu-se legile in vigoare este relative simplu sa produci conserve de iarna , muraturi  , etc in stil traditional sis a le pui in vanzare printr-un magazine online, la piata locala sau ca si pasarile taiate , la cunostinte.

6.       Daca detineti o crescatorie de prepelite, aceasta poate constitui o alta afacere de familie, produsele , ouale si carnea fiind foarte cautate de cunoscatori.

Fiecare gospodar, cu putina imaginatie, poate face din vanzarea produselor fermei sau gospodariei sale  un success si , de ce nu , o afacere in sine.

Mancarea organica - Ce poti valorifica din gospodaria ta?



Mancarea organica

Partea 2



Ce poti  valorifica?

  O sa enumar doar cateva din foarte multele posibilitati ale fiecarei gospodarii, bineinteles in functie de nenumarati factori. Sunt sigur ca macar cateva se vor potrivi si gospodariei tale , iar cu determinare si cu priceperea fiecaruia dintre gospodari se pot obtine venituri suplimentare.

1.      Fructe si legume de sezon



2.      Pui de o zi , oua de pasari de curte




3.      Pasari  vii , iepuri , pasari ornamentale

 


4.      Pasari  taiate si curatate – poate fi afacere de nisa




 
5.      Produse semipreparate, gemuri si siropuri sau conserve din fructe si legume. Muraturi – poate fi afacere de nisa






6.      Prepelite vii, taiate , oua







Si multe alte variante

 

  Fiecare dintre ideile de valorificare a surplusului din gospodaria de la tara trebuie studiata separate , va include mai multe variantesi bineinteles se va consulta legislatia care se aplica in vigoare.

  In principiu, se poate vinde la poarta casei fara prea multe formalitati, certificatul de producator se obtine de la primaria zonala, iar aprobarile DSV de la medicul veterinar de circumscriptie.

  Multe din aceste produse se pot vinde si pe internet, fara cheltuieli mari.

  Detalierea fiecarui punct de mai sus se va face ulterior.



Comentarii ?