Afaceri la tara : Microferma de crestere a curcanilor



Microferma de crestere a curcanilor


O microferma de crestere a curcanilor poate fi o afacere pentru pasionatii de la tara. Oricine poate incepe o afacere in acest domeniu , daca tine cont ca profitul apare repede , iar investitiile nu sunt foarte mari. Carnea de curcan are o savoare deosebita si este cautata atat in romania cat si in strainatate pentru o afacere de mai mari dimensiuni. Insa in tara exista cerere foarte mare si nu este inca acoperita de producatorii mari si mici asa ca o microferma de curcani va avea oricand succes,.
Nu se poate incepe nici o afacere fara un plan , estimarea costurilor si intelegerea cerintelor.
Astfel conform legislatiei in vigoare , pentru a exploata o mocroferma de crestere a curcanilor de carne  vom avea nevoie in primul rand de o forma de societate sau persoana fizica autorizata pentru rezolvarea aspectelor inregistrarii fiscale , deoarece in cresterea pasarilor ca si in producerea de alimente , trebuie sa respectam regulile sanitar veterinare specifice cat si reglementarile in vigoare.
ALEGEREA TERENULUI si CERINTE GENERALE
a.      Conditii geografice
b.     Mod de crestere pentru curcani
c.      Marimea exploatarii(numarul de curcani)
Desi curcanii pot trai in conditii destul de vitrege , rezista la temperaturi de minus 12-15 grade iarna , pentru performanta cresterii curcanilor trebuie sa aplicam regulile testate in marile ferme de crestere si sa mentinem temperaturile cat mai aproape de standardele lor.
Detalii despre cresterea curcanilor veti gasi aici
In liii mari, temperatura variaza in functie de varsta curcanilor , de la peste 33 de grade Celsius in prima saptamana de viata la temperatura ambienta pentru curcanii adulti.

Adaposturile pentru cresterea curcanilor trebuie sa asigure curcanilor densitatea optima de pasari pe mp. In functie de varsta, de la 15 curcani pentru pui pana la 30 de zile la max 10 buc. pasari pana la 60 de zile si 4 buc. peste aceasta varsta. Este recomandat sa nu mixtam in acelasi adapost curcani de varste diferite.
Se vor respecta termenele de vaccinare si recomandarile medicului veterinar .
Adapostul va fi uscat si iluminat corespunzator ( in prima luna de crestere va fi iluminat cu lumina rosie pentru prevenirea canibalismului)
Informatii detaliate despre cresterea curcanilor de carne gasiti in postarile de pe acest blog , eticheta “ curcani “

Beneficiile microfermei de curcani de carne sunt din vanzarea produselor ca: oua si pui crescuti de diferite varste , din pui de o zi daca vom incuba ouale in ferma , carnea sau carcasele de curcan din sacrificare , si chiar specialitati ca de exemplu afumatura din carne de curcan.