Eco-Sfaturi pentru Gradina



Zece Eco-Friendly sfaturi in Gradinarit

 Cat de mult stii  despre  ierbicid pe care-l folosesti? Ce contin cu adevărat  pesticidele dumneavoastră? Ai ceea ce este nevoie pentru a folosi organice? Nu contează cât de mic este terenul  tău, va puteti schimba stilul de Gradinarit in Gradinarit ecologic şi începe chiar de acum sa lucrati mână în mână cu mama natura - la urma urmei, nu mama întotdeauna ştie cel mai bine?



 1. Este cel mai bun mod de a şti de unde vine mancarea daca legumele cresc in propria gradina. Vei obtine legume cu un gust pe care produsele industriale si chimizate nu-l pot recrea, sanatoase 100% si care-ti vor imbunatati viaţa Incepe sa le gusti pe cele ale cunostintelor care-si au gradina proprie - şi dacă nu ai o grădină, ce zici sa-ti faci una ecologica?

 2. Folositi un Composter pentru a crea ceva legume delicioase şi hrănitoare in gradina ta . Cu un composter acasă, puteti converti resturile  de carton, de cafea, coji de ouă, pungi de ceai şi coji de legume in fertilizantul ecologic de care aveti nevoie in gradina..

 3. Folositi apa cu înţelepciune - un butoi de apă de ploaie este perfect pentru utilizare in gradina , sau dacă utilizaţi apă de la robinet, utilizaţi o stropitoare  mai degrabă decât o găleţile pentru a stimula plantele tale.

 4. Folositi selectiv plantele, cum ar fi floarea-soarelui, lavandă şi buddleia nu au nevoie de multă apă să înflorească - ceea ce le face sa fie o alegere foarte bună pentru grădinar care face conştient economie de apă.

 5. Puteti evita îngrășăminte chimice  și pesticide chimice. În schimb, utilizaţi composturi organice şi mulciuri de frunze. Păstraţi in gradina dumneavoastră instrumentele  curate pentru a evita orice boala şi încercaţi metodele de barieră şi capcane pentru a menţine dăunători la nivel minim.

6. Incercati sa folositi mobilier de gradina din materiale reciclate, regenerate si durabile. În cazul în care puteţi găsi mese, scaune si banci la meșterii locali folositi-le in gradina dumneavoastra.

 7. Un refugiu natural va invita  animalele sălbatice şi insectele benefice şi vor asigura un  mod natural de control al dăunătorilor in  gradina, cum ar fi melci, melci şi Fluturii - şi economisirea de bani de magazin-pentru a cumpăra alternative.

 8. Uzati de rotaţia culturilor Un truc al ecologici, prin rotirea pur şi simplu a ceea ce creşte, în cazul în care veţi dori creşterea fertilităţii solului şi control al bolilor şi dăunătorilor.

 9. Luminile solare cu reglaj electric merg pentru gradina, Lampa care stochează energia solară în timpul zilei pentru a crea un efect vizual uimitoare seara – este perfectă pentru petreceri de vară.

10. Mulciul are o mulţime de opţiuni : reduce utilizarea de apă şi are calitatea de a suprima buruienile, inclusiv mucegaiul  de frunze.