Insctriptiile oualelor



Inscriptionarea oualelor
Ouale sunt marcate cu cifre pentru a se cunoaste provenienta lui referitor la modul de crestere a gainilor ouatoare care l-au produs, conform legii in vigoare.
Sistemul de crestere al pasarilor in care oul respectiv a fost obtinut este marcat pe ou cu o cifra langa codul de producator astfel:
·       cifra 0 este trecuta pe ambalajul oualor ecologice. 
·       cifra 1 este trecuta daca pasarile sunt crescute in aer liber, dar nu li se administreaza furaje ecologice.
·       cifra 2 este trecuta daca gainile sunt crescute la sol.
·       cifra 3 este trecuta daca gainile ouatoare sunt crescute  in baterii .
Orice dieta sanatoasa contine oua . Daca oul este sanatos, beneficiile pentru organism sunt mai mari. Ca aliment, oul contine toti cei 8 aminoacizi esentiali si cea mai buna calitate de proteine.Oul mai contine vitaminele A, B, D şi E, minerale, precum fosfor, calciu şi fier si contribuie in procent major la dezvoltarea si sanatatea umana.
Asimilarea proteinelor din ou se face mult mai usor decat cele din carne si este recomandat in cantitati moderate copiilor , varstnicilor , bolnavilor si femeilor insarcinate datorita continutului mare de minerale si vitamine , Vitamina D continuta in ou este mai usor asimilabila decat in alte alimente sau pastile asigurand absorbtia calciului si fixarea lui in oase. Gratie conţinutului bogat de vitaminele B6, B12 şi fosfaţi, oul asigură menţinerea sănătăţii sistemului nervos. În plus, protejează vasele de sânge prin proprietăţile antioxidante conferite de seleniu şi vitamina E. Oul este o sursa excelenta de carotenoizi , un excelent antioxidant.
Iata de ce ouale produse ecologic sunt unul din cele mai complete si complexe alimente , necesare pentru o viata sanatoasa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile Dvs. sunt importante. Va multumesc.