Incubarea oualelor de rata



 

    Ouale de rate Muscovy au nevoie de 35 de zile de incubatie; ouale altor varietati de rate necesita 28 de zile. O closca gaina sau rata poate cloci 9 pana la 11 oua de rata.    Plasati cuibul intr-un loc unde nu va fi deranjat pe perioada incubatiei si asigurati clostei o sursa convenabila de apa si hrana.

    Cuibul trebuie verificat la timpul eclozarii. Luati din cuib primii bobocei aparuti si plasati-I la caldura. Aceasta previne parasirea cuibului de catre closca inainte de terminarea clocitului sau strivirea bobocilor.


    Daca folositi un incubator pentru ouale de rata, urmati indicatiile producatorului pentru aparatul folosit. Intoarceti ouale de 3 – 5 ori pe zi pana cu 3 zile inainte de eclozare. Unii crescatori incearca sa mentina o umiditate usor crescuta in incubator pentru oualele de rata fata de cele de gaina, in special in perioada eclozatului. In unele cazuri, stropirea oualelor cu apa calduta de 2 ori pe zi pana in cea de=a 25-a zi s-a dovedit folositoare; alti crescatori au avut rezultate bune fara stropire.

   Tineti cont de orice modificari pe care le faceti in procedura de incubare pentru a le putea verifica rezultatele si a le adopta pe cele care pot avea succes.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile Dvs. sunt importante. Va multumesc.