Gradina ta “eco friendly”Partea 1

Gradina ta “eco friendly” 


Pentru crearea celei mai eco friendly gradini posibile, trebuie să ştiţi că există o varietate de moduri de a face un mediu care se auto-susţine si nu numai reduce deşeurile, dar si se bazează pe surse regenerabile de energie. Şi cel mai bun lucru din toate, dumneavoastră veti fi multumit ca puteti crea o gamă largă de habitate sălbatice locale chiar în gradina casei tale.
Gradinarii au un rol unic în diminuarea presiunilor tot în cadrul ecosistemului. Studiile au arătat că Gradinaritul eco a făcut un impact pozitiv asupra încetinirii schimbărilor climatice, reducerea consumul de energie şi reducerea deşeurilor. În cazul în care veţi găsi ca gradina ta este neinteresanta şi plictisitoare, ia în considerare modul eco de viaţă pentru a transforma spaţiul dumneavoastră în ceva care este mai biologic , mai divers şi bio-friendly. Mai jos sunt doar cinci idei de grădinărit, astfel încât să va puteţi face gradina eco prietenoasa:
1)   Atragerea gazelor prietenoase

Dacă detestati insectele sau va bucuraţi de fluturii care zboara prin gradina, problema este de fapt că în timp ce există o mulţime de gaze , cum ar fi fluturii , care pot fi dăunători pentru plante, există, de asemenea, gaze benefice, care pot ajuta la reducerea populaţiei de gaze daunatoare.
Buburuzele, de exemplu, mănânci afide. Deci, dacă aveţi o infestare de afide, puteti lua în considerare o bordură de flori de floarea-soarelui, pentru a atrage acesti "baieti buni" şi pentru a minimiza orice dauna la plantele din gradina ta .


2)   Pasările cantatoare captureaza viermii
Pentru melci, omizi, larve şi alti dăunători care pot distruge gradina , aceste păsări pot servi ca protecţie excepţionala şi naturala. Instalaţi casute de păsări pentru o varietate de păsări şi cutii-cuiburi pentru a încuraja vizita mai multor păsări. Folosind păsări şi insecte benefice va ajuta si elimina nevoia de insecticide sintetice, fungicide şi erbicide , care sunt toxice pentru mediu. Pentru o abordare mai rapida in eliminarea de melci, puteţi planta bariere, cum ar fi zdrobit cojilor de ouă.
3) Ia in considerare plantarea mix-urilor de plante
Grădinile cele mai frumoase si sanatoase sunt cele cu un amestec de diverse plante. În plus, anumite combinaţii de plante se spune că se completează reciproc pentru a stimula creşterea economică şi vitalitatea. Galbenelele, de exemplu, se spune că pot descuraja insectele zburatoare nedorite şi controla solul. Plantele inalte sau mai scurte isi pot nuanta natural sensibilitatea la soare.  Este înţelept să tineti în minte că, deşi există in general unele perechi geniale de plante, pentru gradina ta, pentru a le menţine în cea mai bună formă posibilă, unele plante nu merg bine împreună şi pot împiedica creşterea şi productivitatea altora.  Ar trebui să luati întotdeauna în considerare ceea ce doriţi să crească în grădina dumneavoastră înainte de a începe să adăugaţi plante, şi odată ce ştiţi acest lucru, asiguraţi-vă că faceţi verificariu periodice, astfel încât sanu întâmpinaţi dificultăţi în vegetație.
Mai jos sunt cateva combinatii de plante de gradina mare, dar, din nou, păstraţi în minte că acestea nu neapărat colaboreaza toate între ele.

Arpagic & rosii
- plantarea arpagicului ne poate oferi protecţie suplimentară pentru rosiile dumneavoastră daca este plantat in imediata apropiere.  Mirosul de ceapa ajută pentru a descuraja afidelor la atacarea culturii dumneavoastră de rosii, lăsându-le să crească în pace.  În plus, mirosul de arpagic nu se poate infiltra în roşii, astfel încât nu trebuie sa vă faceţi griji despre arome contaminate , şi veţi obţine două ingrediente delicioase pentru bucatarie.
Trandafiri & usturoi
– plantarea usturoiului în combinație cu trandafiri nu este noua, şi usturoiul serveşte ca un trandafir natural respingătoare dăunătorilor din cauza aromei. În plus faţă de un ingredient de gătit important, usturoiul, arpagicul rasad, face de asemenea, mici flori violete şi alb în timpul de primăvară, care se integrează cu frumoasa curte cu trandafiri si alte flori în întreaga grădină.
 Morcov & ceapă de primăvară
– aceasta este o asociere în special benefica ca amestecul de morcovi şi ceapă de primăvară din salate.  Mirosul de ceapa va ajuta pentru a descuraja morcov rădăcină sa produca frunze in exces .
Castravete & ridiche & marar
– când ridichile sunt plantate langa castravete, poate ajuta pentru a minimiza posibilitatea ca gândacii sa atace culturile de castravete.
Dacă doriti să mergem un pas mai departe , puteţi, de asemenea, planta marar lângă castravetii dumneavoastră pentru ca acest lucru va ajuta să atragă prădătorii benefici – care vor mânca alţi dăunători care încearcă să.va mance castravetii.
Va continua...