Gradina ta “eco friendly” continuare...



Partea 2
Gradina  ta “eco friendly” continuare...

Infiintarea unei lazi pentru compost





 Pentru intretinerea gradinii dumneavoastra puteţi achiziţiona propriul sol la un grădinar local sau magazin , insa nu uitati  compostul, care este cel mai important supliment în solul gradinii tale eco. Puteti avea propriul dumneavoastra compost , chiar intr-un colt ferit din gradina, intr-o simpla lada.

 Nu numai ca procesul de compostare este o modalitate uşoară de a da gradinii tale nutrientii de care are nevoie ca plantele să crească , este, de asemenea, o soluţie mai satisfăcătoare de mediu şi pentru portofelul dumneavoastră. Prin adăugarea de compost in gradina , se introduc în esenţă, unele  microorganisme noi si benefice care vor ajuta la aerarea solului, materialele de  descompunere încurajaza în continuare creşterea plantelor, împiedica răspândirea bolilor plantelor, retin umezeala in sol, şi servesc ca o alternativa naturala la îngrăşăminte chimice. Pentru a configura vasul de compost,  se  începe prin colectarea ingredientele compostabile, cum ar fi resturi vegetale (fructe, legume, coji de ouă, frunze de ceai, etc.), zat de cafea, hartie maruntita si buruieni tocate. Se va  evita la compostare carne, peşte şi oase, care vor atrage daunatori nedoriti.

 

Redu deseurile, reutilizează & recicleaza


 Există atât de multe moduri de a reduce cantitatea de deşeuri care se creează,  de producere a propriilor fructe si legume folosind propriul compost, să cumperati doar ambalaje reciclabile. 
 O mare parte din reducerea deşeurilor este să reutilizezi ceea ce ai deja, cum ar fi garduri, coji de legume, resturi de plante şi chiar folosind un butoi de apă de ploaie pentru a reduce cantitatea de apă proaspătă, utilizat doar pentru grădina. Ambalajele de zi de zi, sticle de plastic şi containere din lemn pot fi refolosite în o varietate de moduri în jurul grădinii. Sticle de plastic, de exemplu, pot fi folosite ca protectori de răsad. Sau daca iti place , poti sa-ti faci  o stropitoare improvizata pentru sera, care nu va lua mult spaţiu, pur şi simplu câteva găuri în capacele de sticle de plastic şi este gata pentru a uda culturile dvs. Dacă sunteţi în căutarea  unor modalitati de a fi mai mult  “eco friendly “ sau pur şi simplu doriţi să faceti o gradina  mai atrăgătoare şi primitoare, exista o multime de moduri de a face acest lucru...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile Dvs. sunt importante. Va multumesc.