Pui Organic(Bio) de la supermarket ?

 Pui în aer liber - dar nu atât de liberi cat s-ar crede!Cred ca va ganditi, ca noi toti inainte de a trece pe la supermarket, sa cumparati numai ouă ecologice şi pui crescuti ecologic. Da, aceste pasari nu au un sistem sau rutină de administrare de antibiotice, dar nu au intotdeauna acces la fel de mult în aer liber , asa cum credeti dvs.
Este de preferat cresterea free range cu hrana organica in gospodariile populatiei si achizitionarea de acolo.
Puii în aer liber, în principal, sunt adăpostiti în hale mari care au acces la aer liber. Aşa că mulţi pui nu pot găsi uşa deschisă spre exterior, si prin urmare, petrec mai mult timp în interior decât afară.
În plus, în timpul sezonului umed acesti puii in loc de aer liber ar putea fi adăpostiti în hale pentru săptămâni la un moment dat.

Multe ferme de pui în aer liber nu au spaţiu pentru rotaţia efectivelor iar hranirea lor este permis a se face in curte cu furaje modificate genetic.Noi analizăm puii crescuti organic. Fermierilor de pui organici nu le sunt permise cantitati mai mari de 5 pui pe metru pătrat. La suprafata de pasunat mare, este dubla rata de alocare pentru puii de găină în aer liber, iar acest lucru este permis doar dacă toţi puii organici au acces bun la păşune şi rotaţia efectivelor la păşuni odihnite este obligatorie.
 Nu există nici o rutină pentru utilizarea antibioticelor şi administrarea  furajelor modificate genetic nu este permisa. In cresterea Organica este permisa doar ca hrana sa fie prelucrata in granule din cereale si stoturi organice certificate, iar bunăstărea puilor este primordială.
În timp ce unele ferme de pui recurg la hranire forţată şi lumină artificială pentru a creşte producţia de oua, fermele ecologice trebuie să respecte ciclul de pui şi permite hranire fortata și lumina artificiala doar la trecerea de la pui crescuti la gaini de oua devenind ferme producătoare de oua.
Si daca tot vorbim de pui crescuti organic, multe etichete “ tin mortis” sa ne aiureasca cu inscriptii ca “ corn–feed” pe carnea de pui din import asta nu inseamna ca decat ca puiul sau gaina a fost hranita cu porumb fara a se specifica daca a fost sau nu modificat genetic si/sau utilizate chimicale pentru cresterea lui.
De asemenea inscriptia “ chemical free “ sau “ fara chimicale” nu inseamna decat ca s-au folosit sau nu substante chimice la spalarea si ambalarea pui;or sacrificati.
Deci, asta este ce avem, oameni buni.
A obtine raspunsuri adevarate la intrebarile cum au fost crescuti puii in fermele care au pus produsele pe rafturi este imposibil sau obtinem o minciuna.
 Pentru cei dintre voi care nu aveti ferme, ferme mici sau un petic de pământ pe langa casa, poate face  o diferenţă în modul în care produsele alimentare este produs de către alţii doar citind cu atentie etichetele de produs sau facand comparatie cu produsele din gospodariile individuale pe care le cunoasteti.
Carnea ieftina de pasare din comert nu va fi niciodata organica oricat de mult ar dori supermarketurile sa va atraga ca clienti.
Gaina crescuta free range , organic