Remedii naturale pentru puii de găină bolnavi şi găinile ouătoare



Tratamente naturale pe care le poti aplica pentru puii de găină bolnavi şi găinile ouătoare .

 Gasiti aici ajutorul necesar in problemele care apar in cresterea puilor si a gainilor outoare acasa.


Omenirea a folosit medicina alternativa de secole. Acesta a fost modul în care au rezolvat problemele medicale ale animalelor de langa casa si a oamenilor, fara a folosi droguri daunatoare, chimicale, alte substante sintetice sau aditivi pe care azi suntem fortati sa le inghitim in fiecare zi, fie direct, fie indirect prin intermediul sursei de hrana.
De aceea incidenta bolilor letale , cancerul, scleroza in placi, atacurile cerebrale, diabetul si multe altele era de mii de ori mai scazuta decat astazi.
O hrana cat mai naturala cu putinta, de la tara, mancare bio “ asezonata” cu miscare in mediu natural din belsug este cheia catre o viata sanatoase si implicit mai frumoasa.

Postarea asta isi propune sa va readuca aminte ca exista remedii traditionale care pot inlocui cu succes tratamentele chimice in anumite zone, asigurandu-ne in final un produs sanatos , ecologic.

Inainte de a uza de tratamentele sintetico-chimice din ziua de azi, este bine sa incercati procedeele de medicina traditionala alternativa ca sa pastrati pe cat posibil caracteristica bio a puilor sau gainilor Dumneavoastra.

De exemplu Ştiaţi că uleiul de ficat de cod(uleiul de peste) este bun pentru puii dumneavoastră?

Otetul din vin pus in apa de baut la pui este bun pentru sănătate deoarece elimină paraziţii interni şi acţionează ca un tonic.


Scorţişoara este un  remediu bun pentru oprirea diareii la puii de găină, şi usturoiul tocat, de asemenea, poate fi dat in alimentatia puilor pentru a preveni infestările cu viermii intestinali. Aloe Vera poate fi pentru puii dumneavoastră un aliment minunat de sănătate generala.

Un bob de piper dat la puii nou iesiti din ou dupa uscare le stimuleaza reflexul de mancare si curata sistemul digestiv.

Drojdia de bere administrata la puii proaspat iesiti din ou de la 0 la 14 zile le stimuleaza sistemul digestiv si formeaza flora intestinala adecvata, aducand si un aport de vitamine pe care puiul nou iesit nu are cum sa le gaseasca.

Razatura fina de morcov si varza cruda aduc aport de vitamine la puii neiesiti din tarcul de crestere. Nu uitati praful de calciu pentru fortificarea oaselor si a articulatiilor in special la puii de carne.



Galbenusul de ou fiert aduce aport de proteina care creste vitalitatea puilor plapanzi si a celor bolnavi sau a gainilor bolnave care refuza hrana obisnuita.




O gaina foarte bolnava.Atentie la ochi.

2 comentarii:

  1. Ce tratament taturistic as putea da la pii de o luna jumate pentru ologire..mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceeasi intrebare am si eu ne raspunde cineva,va rog!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile Dvs. sunt importante. Va multumesc.