Pastrarea oualor de pasare pana la consum



Cum sa pastram ouale in conditii de siguranta alimentara





   Daca pastram curatenia in cotetul de pasari , in primul rand in cuibare avem paie sau substratul proaspat si fara dejectii, vom avea oua curate, cu coaja fara impuritati.
    Aceste oua se pot pastra foarte bine in frigider in partea de jos , pentru ca isi pastreaza membrana de protectie.
   In cazul oualor murdare de noroi, dejectii sau alte impuritati lipite pe coaja oualor, in primul rand le vom indeparta de la incubare daca colectam oua pentru closti sau incubator iar in acelasi timp le vom curata cu u smirghel foarte fin sau o carpa usor rugoasa fara sa le frecam excesiv si fara a le spala cumva cu apa foarte rece. De preferinta o carpa umeda curata ar trebui sa fie de ajuns. Pastrarea se va face dupa uscare dupa marcarea datei cum am spus in partea unde se tin verdeturile din frigider si nu se vor consuma in primele 24 de ore de la colectare.
   Se pot pastra in conditii de siguranta alimentara oua de la curcani , gaini , gaste , etc...




Pofta buna !